Logo Universiteit Utrecht

WND-conferentie

Nieuws

Cindy Mevis winnares themawedstrijd 2019

Dit jaar is de themaprijs gewonnen door Cindy Mevis. Karin van Nunen werd tweede en Norbert van Veen derde.

Het thema was dit jaar ‘Natuurkunde op maat’ en dat werd divers ingevuld door de tien deelnemers. Materiaal over relativiteit en quantum was duidelijk bedoeld voor de betere leerling. Practicum in drie variaties om leerlingen op maat te bedienen, excaperooms, natuurkunde dicht bij huis als menselijke maat. de inzendingen waren heel divers. De jury had moeite om een keuze te maken.

Cindy heeft een lessenserie gemaakt om haar leerlingen over straling te leren. Ze geeft ze eerst een voorkennistoets, waarna ze een leerroute kunnen kiezen. Cindy heeft er een aspect van gamification in gebouwd. De lessenserie blijkt betere resultaten te geven dan een klas die op de ‘gewone’ manie les heeft gehad.

 

Karin laat de leerlingen met een escaperoom Binas verkennen. Haar leerlingen hadden moeite om met Binas om te gaan en met de escaperoom kunnen ze dat leren. Haar escaperoom is niet alleen bruikbaar voor onderbouw en vmbo, waar ze voor gemaakt is maar kan door anderen zeker ook in klas vier gebruikt worden.

 

Norbert van Veen heeft met youtubefilmpjes en op maat gemaakte opgavenkeuze een gedifferentieerde leerroute voor de leerlingen gemaakt, waarmee zij zelfstandig en in groepjes mee aan het werk kunnen. Als docent heb je zo meer tijd voor begeleiding.