Logo Universiteit Utrecht

WND-conferentie

Uncategorized

Minnaertprijs 2017 voor Harrie Eijkelhof

Harrie Eijkelhof heeft dit jaar de Minnaertprijs gekregen.
Veel mensen tijdens de conferentie reageerden met “heeft hij die dan nog niet gehad?”.

De redenen waarom Harrie de prijs krijgt zijn eigenlijk teveel om op te noemen. Sinds begin jaren 80 is hij al bezig met vernieuwing van het natuurkunde onderwijs, Natuurkunde in de samenleving, Plon project, vernieuwingen al NiNaS en vele projecten en initiatieven die te maken hebben met natuurkunde maar ook andere sciencevakken, zoals ANW, NLT,  Zijn blik is altijd ook gericht op wat er in het buitenland gebeurt en vooral of wat daar gebeurt ook interessant is voor Nederland. De manier waarop hij nu pleit voor verbinding tussen de vakken maar met behoud van juist het eigene van elk vak typeert hem duidelijk.